Blog

Izbor drvene građe

Stubovi, letve i dr. drveni materijal koji se koristi u građevini, po pravilu nije isečen od drveta koje je dugotrajno sušeno prirodnim putem (kao na primer drvo za izradu nameštaja). Da bi se umanjila cena materijala i smanjio period neophodan za proizvodnju, građevinsko drvo dolazi direktno sa strugare.

Ipak, to ne znači da nemate izbora pri kupovini. U regionima koji su bogatiji ovom sirovinom kao na pr Bosna i Hercegovina odakle i uvozimo rezanu gradju, preradjivaci biraju veća debla, kod kojih je iskoristljivi deo znatno kvalitetniji i otporniji na spoljne uticaje. Kod njih, takođe, istrugan materijal duže stoji skladišten do distribucije.

Poslednja stvar na koju treba obratiti pažnju je skladištenje na samom stovarištu gde kupujete građu. Za razliku od najvećeg broja stovarišta kod nas, naši prostori su natkriveni,  drvena građa ne kisne niti je izlozena suncu,propisno rašpanovana i ostavljena da se prirodno suši. Naši kapaciteti su veliki, kao i količina robe koju trebujemo, pa naša drvena građa duže vremena stoji propisno uskladištena, što letvi, gredama,dasci omogućava da zadrže pravilan oblik i sprečava njihovo buđanje i truljenje (znatno im produžavajući vek trajanja).

U stalnoj ponudi rezane gradje St.dey trade i stovariste gradjevinskog materijala  Krusik nudi sedece dimenzije:

-rezana gradja profila 10*8*(2 ,2.5, 3 ,4, 5, 6m)

-rezana gradj profila 10*12*(2,2.5,3,4,5,6,7m)

-rezana gradja profila 12*12*(5,6m)

-daska za salovanje i podsivku 3 i 4m

-fosnu                                                  3 i 4m

-stafnu                                                 3 i 4m

-krovnu letvu, razlicite duzine od 2-4m

-mogucnost rezanja po Vasoj specifikaciji ne manje od 5m3